neljapäev, 20. august 2009

Чебуреки

Selliseid nn. õlis küpsetatud pirukaid sai osta siis kunagi ammu tänavatel. Siiamaani müüvad vanatädikesed neid tänavatel Venemaal, eriti rongijaamade juures.
Meie pere teeb neid ise. Kuna need on väga kergesti valmivad ja head otsustasin jagata retsepti teiega, blogi külastajad.

RETSEPT:

500 g hakkliha
1 mugulsibul
500 g jahu
2- 3 muna
1- 2 dl keedetud ja jahutatud vett
maitsestamiseks sool, pipar
praadimiseks õli

hakkliha:
- Sibul lõigata ja lisada hakklihale, maitsestada soola ja pipraga.
- Segada läbi ja lasta vähemalt tund aega seista.
taigen:
- Tõsta jahu kausi. Jahule lisada munad, sool (0,7 tl) ja sega käega läbi.
- See järel lisada vesi ja sega käega ühtlaseks massiks, kuni taigent on võimalik kausist välja võtta. Jätka protsessi lauala. Tulemuseks on ühtlane saia laadne mass (pildil on valmis taigna pilt).


- Alusta pirukate tegemist.
Mina:
- Jagan taigna kolmeks.
- Igast osast teen jämeda vorsti, läbimõõt ~4 cm.
- Tükeldan vorsti ~1.5 cm kettateks.
- Iga ketta rullin laiali ja alustan täitmist.
- Peale täitmist ühendan tugevasti otsad.
- Ühendatud otsad käin läbi kahvliga, et otsad oleksid ilusamad. Pildil näha kogu protsess.

- Tee vähemalt viis kuus pirukat ette. Pirukat küpsevad väga kiiresti ja sa ei suuda neid juurde teha küpsetamise ajal.

- Lase õli pottis kuumaks (kuumaks mitte keema!!!!) ja alusta küpsetamist. Küpsetamise ajal võid temperatuuri madalamaks reguleerida.
- Kui pirukad on mõlemalt pool kuldpruunid on nad valmis.

HEAD SÖÖMIST!

2 kommentaari:

  1. Need on tõeliselt head pirukad, kavatsen kindlasti sinu retsepti katsetada!

    VastaKustuta
  2. Need näevad väga isuäratavad välja! Eriti just need pisikesed õhumullid taina pinnal. :P

    VastaKustuta