esmaspäev, 3. mai 2010

Rabarberi- toscakook

Rabarberi hooaeg avatud, hurrrra! Retsept on võetud: Pereköögi kokaraamatust - muudetud natukene.

RETSEPT:
300- 400 g tükeldatud rabarbereid
2 sl fariinsuhkrut
1 tl kaneeli
põhi:
2 muna
1,5 dl suhkrut
50 g sulatatud võid
0,5 dl piima
2 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
toscakate:
75 g võid
1 dl suhkrut
2 sl jahu
1 sl piima

- Puhastatud-tükeldatud rabarber sega suhkru- kaneeliga, jäta maitsestuma.

- Vahusta munad suhkruga, lisa sulavõi, piim, jahu ja küpsetuspulber.
- Sega ühtlaseks.

- Vala tainas 24 cm läbimõõduka vormi ja küpseta 200 kraadi juures 10 minutit.
- Laota peale rabarberitükid ja küpseta kook veel 10 minutit.

- Katte valmistamiseks sulata kastrulis või.
- Seejärel sega hulka kõik ülejäänud katteained.
- Kuumuta keemiseni ning jaga ühtlaselt koogile.


- Küpseta kook veel 10 - 15 minutit või kuni on pealt kuldpruun.

Head maiustamist!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar