RETSEPT:
200 g pekiga sealiha
850 g seamaksa
2 keskmist porgandit
1 sibulat
0.5 l vett
1 puljongikuubikut
100 g võid
maitsestamiseks soola, pipart, 2 loorberilehte
- Lõika liha ja maks suurteks kuubikuteks ning sibul ja porgand keskmisteks kuubikuteks.
- Lahusta puljongikuubik vees, maitsest vesi soola ja pipraga.
- Tõsta segu vette ja lisa loorberilehed.
-Hauta umbes 2 tundi, aegajalt segades.
- Segu on küps siis kui kogu vedelik on haudunud.
Mina kallasin vedeliku ära kui segu oli valmis (ei oodanud kuni haudub kogu vedelik).
- Lase kuumalt kogu segu kaks korda hakklihamasinast.
- Lisa pasteeti või ja sega läbi (või sulab momentaalselt).
- Kui nüüd on pasteet sinu jaoks sobiva paksusega siis lase tal jahtuda ja seejärel paar tundi külmakapis seista. Kui tahad veel peenemat ja natuke vedelama koostisega pasteeti, lase veel kord hakklihamasinast läbi.
- Kui pasteet on jahtunud siis võid nt. teda karpidesse panna.
- Valmis pasteet kaalus 1,120 g (neto).
reede, 5. veebruar 2010
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar