esmaspäev, 19. jaanuar 2009

Laimi maitseline toorjuustu kook

RETSEPT:

150 g küpsiseid (nt: digestive, selga jne.)
2 muna
200g vahukoort
200g toorjuustu maitsmata (nt: philadelphia, creme bonjour jne.)
1 laim
2- 2,5 dl tuhksuhkrut
50g šokolaadi
50g madleid
150g -200g võid
1- 2 spl zelatiini

- Katta vorm küpsetuspaberiga.
- Purusta küpsised küpsisepuruks, katta puruga vorm.
- Sulata või ja kalla see küpsisepurule, sega need omabahel läbi. Vormi segus korrapärne põhi.

- Vahusta toorjuust,vahukoor,munad ja tuhksuhkur omavahel läbi. Pigista segule laimi mahla (nii palju mahla kui palju suudad välja pigistada).
- Nüüd sega 1 -2 spl zelatiini 1dl sooja veega. Sega 5 minutid ja lisa segule.
PS! Kui soovid,et kook lahtiõigates oleks keskel natuke voolav pane 1 spl zelatiini. Kui soovid,et oleks tahke siis 2 -2,5 spl zelatiini.)

- Valmis segu kalla vormi.


- Selleks, et kook oleks maitsvam ja ilusam tükkelda koogi peale mandleid.


- Lase koogil külmuda külmkappis 12 - 16 tundi.
- Kaunista kook riivitud šokolaadiga ja mandlidega vastavalt soovile.

Head maiustamist!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar