kolmapäev, 28. oktoober 2009

Halvaatort.

RETSEPT:

põhi:
4 muna
1,5 dl suhkrut
1,5 dl jahu
0,75 dl jahvatatud mandleid
1,5 tl küpsetuspulbrit

kreem:
200g halvaad
300 ml vahukoort
250 ml hapukoort
2-4 spl suhkrut

kaunistamiseks:
nt. pähklid, šokolaadi, komme, rosinaid jne.

- Munad vahusta suhkruga, lisa jahu, küpsetuspulber ja jahvatatud mandlid.
- Kalla tainas lahtikäivasse vormi (kasutasin 24 cm läbimõõduga).
- Küpseta 180 kraadi juures 45 minutit.

- Lase põhjal jahtuda ja lõika kaheks/kolmeks kihiks (lõikasin kaheks).

- Vahusta vahukoor suhkruga, lisa juurde hapukoor ja riivitud halvaad (~35 g jätta kaunistamiseks).

- Määri esimesele põhjale ohtralt kreemi (arvesta, et peaks jätkuma ka koogi pealt määrimiseks).
- Kreemile paiguta teine põhi ja katta tort kreemiga nii pealt kui küljelt.
- Kaunista kook halvaaga ja nt. šokolaadiga (mina kasutasin tumedat šokolaadi, sulatasin üles ja kiiresti tordile PS! šokolaad tahkub väga kiiresti).

Head maiustamist! :)



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar