teisipäev, 20. oktoober 2009

Rabarbri- mustsõstra kook

Külmetasin suvel kuubikuteks lõigatud rabarbrit ja terveid mustsõstra marju nüüd on hea neid kookides kasutada. Kook tuli selline mõnusalt hapukas ja peaaegu põhjata. Minu perele maitses.

RETEPT:

200 g võid
2 muna
6 spl suhkrut
0.25 tl soola
~ 5 dl jahu

~450 g rabarbit
~250 g mustsõstra marju

200 ml hapukoort
3 sl kohvikoort
3 sl suhkrut

- Mikserda või, suhkur(6spl), sool ja muna ühtlaseks massiks ning lisa jahu.
- Tulemuseks saad suhteliselt plastiliini sarnase koostisega taigna.

- Vormi taigen koogi põhjaks ahjuplaadile.

- Katta koogi põhi rabarbriga ja mustsõstra marjadega.
- Küpseta ahjus 180 kraadi juures 10 minutit.

- Valmista kaste. Sega suhkur(3 spl), kohvikoor, hapukoor omavahel.
- Tõsta kook ahjust ja katta kastmega.

- Küpseta kook ahjus ~20 -30 minuti 220 kraadi juures.

Maitsvat&Hapukat maiustamist! ;)



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar