kolmapäev, 6. jaanuar 2010

Vürtsikad karamellmandlid

Maitselt meenutavad need mandlid "Olde Hansa" toodangut.
Kuna retseptis on vaja kooritud ehk kooreta mandleid, siis koorimis õpetus: keeda mandlid 20-30 sekundid, jahuta külma vee all ja eemalda koored ükshaaval.

RETSEPT:

200g koorest puhtaid mandleid
30 ml vett
1,5 dl demerara suhkrut
1 tl kaneeli
0,5 tl caynne pipart
0,5 tl jahvatatud muskaatpähklit

- Pane mandlid pannile koos vee ja suhkruga. Kuumuta mandleid keskmisel kuumusel, sega aeg-ajalt.

- Kui suhkrumass hakkab juba veidi paksemaks muutuma, lisa vürtsid ja sega ühtlaseks.

- Kuumuta veel, kui varsti muutuvad pähklid pannil kuivaks, sega edasi. Kui hakkab karamell moodustuma sega see pähklideka ühtlaseks.

- Enne suhkru kärsema minekut võta mandlid pannilt ja lao küpsetuspaberile jahtuma. Eralda need üksteiselt, sest kui nad on jahtunud muutub see keeruliseks.

PS! Tegin kaks korda järjest mandleid. Lasin parempoolsetel rohkem karamellistuda ja lisasin caynne pipart 0,7 tl.

Head maiustamist!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar