RETSEPT:
täidis:
0, 5 kg keedetud ja pudruks tehtud kartul
1 tükeldatud ja õlis praetud sibul
taigen (teen alati silma järgi, sellest kogusest tuleb u. 60 tk):
u. 6 dl jahu
1 spl soola
2 muna
u. 1,5 dl keedetud vett
u. 1 dl jahu läheb veel tegemise käigus
- Keedetud ja pudruks tehtud kartul segada läbi praetud sibulaga ning lasta u. tund aega seista.
- Pane kaussi kogu jahu, sool ja löö sisse munad.
- Lisa vähehaaval vesi ning sõtku üsna ühtlaseks taignaks.
- Jätka protsessi jahuga kaetud laual kuni taigen muutub sitkeks ja kleepuvaks.
- Lõika taigen vahepeal pooleks ja vaata kas õhumullid on või mitte. Kui on jätka..
- Taigen on valmis kui õhumullid kadunud või on neid väga väga vähe.
- Alusta vareenikute tegemist. Mina jagan taigna u. 5 siis teen igast vorstijuppi ja viilutan, kastan viilud jahusse ja siis rullin lahti, täidan, voldin.- Taigen on valmis kui õhumullid kadunud või on neid väga väga vähe.
- Valmis vareenikud võib panna sügavkülm ja hoida neid seal kuni 3 kuud või kohe ära keeta ja süüa.
Head isu!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar