Laupäev, 2. jaanuar 2010

Ahjustrooganov

RETSEPT:

~ 700 -900 g sealiha (seastrooganovi)
2 sibulat
3-4 dl majoneesi
~200g rohelist sibulat
maitsestamiseks: soola ~0,7 tl; pipart 0,5 tl.
praadimiseks õli

- Sealiha valimi tükeldada ja maitsestada soola ja pipraga. Lasta seist külmas vähemalt 2 tundi (ise teen õhtul valmis ja järgmisel päeval küpsetan).


- Prae sealiha pannil kuldpruuniks - ei ole oluline, et oleks küpsenud, tähtis ilus värvus ;) .
- Lõika sibulad õhukesteks ratasteks.
- Määri ahjuvorm vähese õliga, pane liha vormi põhja (mida suurem vorm seda õhukesema kihina jääb liha).
- Kata sibularatastega.

- Vala üle majoneesiga ja lõigatud rohelise sibulaga (sibula võid lisada ka enne serveerimist).

- Küpseta 200 kraadi juures 30 -40 minutit.
PS! Serveeri kas keedetud või ahjukartulitega.

Head isu!

1 kommentaar:

  1. Ma olen ka seda teinud, aga koos seentega. Väga maitsev, aga hirmus rammus :)

    VastaKustuta