põhi:
4 muna
1,5 dl suhkrut
1,5 dl jahu
0,75 dl jahvatatud mandleid
1,5 tl küpsetuspulbrit
kreem:
200g halvaad
300 ml vahukoort
250 ml hapukoort
2-4 spl suhkrut
kaunistamiseks:
nt. pähklid, šokolaadi, komme, rosinaid jne.
- Munad vahusta suhkruga, lisa jahu, küpsetuspulber ja jahvatatud mandlid.
- Kalla tainas lahtikäivasse vormi (kasutasin 24 cm läbimõõduga).
- Küpseta 180 kraadi juures 45 minutit.
- Lase põhjal jahtuda ja lõika kaheks/kolmeks kihiks (lõikasin kaheks).
- Vahusta vahukoor suhkruga, lisa juurde hapukoor ja riivitud halvaad (~35 g jätta kaunistamiseks).
- Määri esimesele põhjale ohtralt kreemi (arvesta, et peaks jätkuma ka koogi pealt määrimiseks).
- Kreemile paiguta teine põhi ja katta tort kreemiga nii pealt kui küljelt.
- Kaunista kook halvaaga ja nt. šokolaadiga (mina kasutasin tumedat šokolaadi, sulatasin üles ja kiiresti tordile PS! šokolaad tahkub väga kiiresti).
Head maiustamist! :)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar