RETSEPT:
tainas:
2 dl käesooja vett
25 g pärmi
0,5 tl soola
6 dl jahu
2 sl oliiviõli
täidis:
220 g kuubikuteks lõigatud sinki
~150 -200 g riivitud juustu
peale määrimiseks:
muna
- Valmista tainas.
- Sega kausis vesi, pärm, sool ja enamus jahust. Sõtku kergelt läbi. Lisa õli ja ülejäänud jahu ning sõtku, kuni saad sitke taina.
- Lase kaks korda kerkida (kui on kerkinud suru jälle kokku ja lase veel kord kerkia).
- Rulli pärmitainas ümmarguseks kettaks ning kata singikuubikute, riivitud juustuga.
- Rulli taigen kokku ja lõik kolmeks.
- Punu taignast punupatsi.
- Lase enne ahju minekul stritslil ahjuplaadil kerkida.
- Määri stritsel munaga.
- Küpseta stritsel ahjus 180 -200 kraadi juures kuldpruuniks (~40 minutit).
Head isu! :)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar