teisipäev, 20. oktoober 2009

Singi- juustustritsel

Retsept on pärit Nami-nami leheküljelt, kuid lihtsustatud.

RETSEPT:

tainas:
2 dl käesooja vett
25 g pärmi
0,5 tl soola
6 dl jahu
2 sl oliiviõli

täidis:
220 g kuubikuteks lõigatud sinki
~150 -200 g riivitud juustu

peale määrimiseks:
muna

- Valmista tainas.
- Sega kausis vesi, pärm, sool ja enamus jahust. Sõtku kergelt läbi. Lisa õli ja ülejäänud jahu ning sõtku, kuni saad sitke taina.

- Lase kaks korda kerkida (kui on kerkinud suru jälle kokku ja lase veel kord kerkia).

- Rulli pärmitainas ümmarguseks kettaks ning kata singikuubikute, riivitud juustuga.

- Rulli taigen kokku ja lõik kolmeks.

- Punu taignast punupatsi.
- Lase enne ahju minekul stritslil ahjuplaadil kerkida.

- Määri stritsel munaga.
- Küpseta stritsel ahjus 180 -200 kraadi juures kuldpruuniks (~40 minutit).

Head isu! :)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar