RETSEPT:
600g hakkliha
400 g sibulat
1 kg jahu
2- 3 muna
0,5 l keedetud vett
maitsestamiseks soola ja pipart
- Lõika sibul ja lisa see hakklihale. Maitsesta hakkliha (0,5 tl soola ja 0,5 tl pipart).
- Lase hakkliha segul seista toatemperatuuril 45 - 75 min.
- Kalla kogu jahu suuremasse kaussi, lisa munad ja maitsesta soolaga (1- 2 tl).
- Sega tainas kättega ühtlaseks, lisa valjadus vett (Korraga ära kogu vee kalla).
- Kui tainast on võimalik kausist välja tõsta tee seda ja jätka protsessi laual. Hea kui seda teeb meesterahvas, kuna ta on kindlasti rohkem jõudu.
- Vahepeal lõika noaga tainas pooleks ja vaata milline ta välja näeb. Mida vähem ta keskel kätte külge kleepub ja mida vähem õhumull´e seda parem.
- Pildil on näha milline peaks valmis tainas välja nägema.
- Nüüd rulli tainas õhukeseks ja lõika sellest vajaliku paksuse ning suurusega kettad.
- Aseta tainaketastele hakklihatäidis.
- Vormi mantid vastavalt oma soovile.
- Määri alus millel mandid hakkavad auruma õliga.
-Pane mantid alusele ja lase auruda 40 -50 min.
- Nüüd serveeri mantid hapukoorega.
- Söö ettevaatlikult, kuna mantid on väga mahlased.
Head isu!:)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar