Teisipäev, 12. mai 2009

Quiche Lorraine

Quiche Lorraine ehk singi-koorepirukas. Retsept on pärit Pereköögi kokaraamat, mille sain sünnipäevaks vanavanematelt:)

RETSEPT:
põhi:
150 g võid
3 dl jahu
0,5 tl soola
2 sl vett

kate:
200 g sinki
1 punane sibul
3 muna
3,5 dl kohvikoort
0,5 tl soola
0,25 tl pipart
3 dl riivitud juustu

- Haki külm või, jahu ja sool segi.
- Lisa vesi ning sõtku kiiresti ühtlaseks tainaks, lase 1tund külmas seista.
- Suru tainas 24-28 vm läbimõõduga võitatud pirukavormi (kasutasin küpsetusparerit selle asemel) põhja ja äärtele. Torka tainapõhja kahvliga augud.

- Küpseta 225 kraadi juures 10 minutit.

- Pruunista pannil õlis tükeldatud sink ja sibul ning laota eelküpsetatud põhjale.

- Klopi munad ja koor segi, maitsesta soola-pipraga.
- Sega hulka riivitud juust ning kalla pirukale.

- Küpseta ahjus 200 kraadi juures 20 minutit ehk kuni pirukas on pealt helepruun.
NB! Pirukas on maitsev nii kuumalt kui külmalt.

Head isu! (:


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar