RETSEPT:
põhi:
150 g võid
3 dl jahu
0,5 tl soola
2 sl vett
kate:
200 g sinki
1 punane sibul
3 muna
3,5 dl kohvikoort
0,5 tl soola
0,25 tl pipart
3 dl riivitud juustu
- Haki külm või, jahu ja sool segi.
- Lisa vesi ning sõtku kiiresti ühtlaseks tainaks, lase 1tund külmas seista.
- Suru tainas 24-28 vm läbimõõduga võitatud pirukavormi (kasutasin küpsetusparerit selle asemel) põhja ja äärtele. Torka tainapõhja kahvliga augud.
- Küpseta 225 kraadi juures 10 minutit.
- Pruunista pannil õlis tükeldatud sink ja sibul ning laota eelküpsetatud põhjale.
- Klopi munad ja koor segi, maitsesta soola-pipraga.
- Sega hulka riivitud juust ning kalla pirukale.
- Küpseta ahjus 200 kraadi juures 20 minutit ehk kuni pirukas on pealt helepruun.
NB! Pirukas on maitsev nii kuumalt kui külmalt.
Head isu! (:
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar