RETSEPT:
3 suur õuna
paneerimiseks tärklist
~0,35 l õil (küpsetamiseks)
tainas:
1 muna
1 dl piima
~2 dl jahu
Maitsesta suhkruga (1,5 spl)
- Koori õunad ja lõika suurtemateks lõikudeks/ tükkideks.
- Sega muna, piim, jahu ja suhkur omavahel.
PS! Segu peaks tulema voolav kuid mitte vedel, umbes nagu pannkoogi tainas.
- Kuumuta õli.
- Paneeri õun tärklises (õun peab olema täielikult tärklisega kaetud, kuid mitte paksu kihina).
- Nüüd uputa õun tainasse ja siis kohe õlisse.
- Küpseta kuldpruuniks.
- Sellised näevad välja õunad peale õlis küpsemist:
- Nüüd kuumuta suhkur pottis/pannil, kuni see muutub kollakaks.
- Kui suhkrust on saanud karamell kalla see igale õuna tükile vastavalt soovile.
:)
Peaaegu sama, mmida kunagi üks Rakvere hiinakas pakkus :).
VastaKustutaTeinekord võid karamelli vedelama jätta ja õunad sisse kallata ja paar korda segada neid, siis tuleb selline mõnus kleepuv magustoit.
Jätan meelde ja järgmine kord proovin;)
VastaKustuta