teisipäev, 21. aprill 2009

Peidetud õunad karamelliga

Kirjeldus on väga keeruline, kuna ei ma ei suutnud seda paremini sõnastada.. Sorry(:

RETSEPT:

3 suur õuna
paneerimiseks tärklist
~0,35 l õil (küpsetamiseks)

tainas:
1 muna
1 dl piima
~2 dl jahu
Maitsesta suhkruga (1,5 spl)

- Koori õunad ja lõika suurtemateks lõikudeks/ tükkideks.

- Sega muna, piim, jahu ja suhkur omavahel.
PS! Segu peaks tulema voolav kuid mitte vedel, umbes nagu pannkoogi tainas.

- Kuumuta õli.
- Paneeri õun tärklises (õun peab olema täielikult tärklisega kaetud, kuid mitte paksu kihina).
- Nüüd uputa õun tainasse ja siis kohe õlisse.
- Küpseta kuldpruuniks.

- Sellised näevad välja õunad peale õlis küpsemist:

- Nüüd kuumuta suhkur pottis/pannil, kuni see muutub kollakaks.
- Kui suhkrust on saanud karamell kalla see igale õuna tükile vastavalt soovile.

:)

2 kommentaari:

  1. Peaaegu sama, mmida kunagi üks Rakvere hiinakas pakkus :).

    Teinekord võid karamelli vedelama jätta ja õunad sisse kallata ja paar korda segada neid, siis tuleb selline mõnus kleepuv magustoit.

    VastaKustuta
  2. Jätan meelde ja järgmine kord proovin;)

    VastaKustuta