Kolmapäev, 4. august 2010

Вареники

Eestipärne nimetus siis vareenikud. Ma jumaldan vareenikuid. Nende suureks plussiks on see, et saab vastavalt soovile alati täidist muuta ja alati on need head. Täidiseks võib olla kohupiim, maasikad, mustikad, kartul, juurviljapüree jne.

RETSEPT:

täidis:
0, 5 kg keedetud ja pudruks tehtud kartul
1 tükeldatud ja õlis praetud sibul

taigen (teen alati silma järgi, sellest kogusest tuleb u. 60 tk):
u. 6 dl jahu
1 spl soola
2 muna
u. 1,5 dl keedetud vett
u. 1 dl jahu läheb veel tegemise käigus

- Keedetud ja pudruks tehtud kartul segada läbi praetud sibulaga ning lasta u. tund aega seista.

- Pane kaussi kogu jahu, sool ja löö sisse munad.
- Lisa vähehaaval vesi ning sõtku üsna ühtlaseks taignaks.

- Jätka protsessi jahuga kaetud laual kuni taigen muutub sitkeks ja kleepuvaks.
- Lõika taigen vahepeal pooleks ja vaata kas õhumullid on või mitte. Kui on jätka..
- Taigen on valmis kui õhumullid kadunud või on neid väga väga vähe.

- Alusta vareenikute tegemist. Mina jagan taigna u. 5 siis teen igast vorstijuppi ja viilutan, kastan viilud jahusse ja siis rullin lahti, täidan, voldin.

- Valmis vareenikud võib panna sügavkülm ja hoida neid seal kuni 3 kuud või kohe ära keeta ja süüa.

- Lase vesi keema, maitsesta soolaga ja lisa vareenikud. Keeda neid u. 10 min. aeg ajalt segades. Vareenikud peavad selle aja jooksul ilusti pinnale tõusma. Enne välja võtmist proovi üks, et olla kindel nende valmimises.
Head isu!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar