Reede, 13. august 2010

Täidetud suvikõrvits

Maitsesin ja valmistasin esimest korda elus suvikõrvitsat. Mulle väga maitses ja teen ka edaspidi erinevaid toite suvikõrvitsast. Nami-nami kooskokkamine.

RETSEPT:

1 suurem suvikõrvits
385 g kanafileet
2 tomatit
100 g keedetud makarone
4 küüslaugu küünt
50 g juustu (võiks rohkem olla)
u. 4 spl hapukoort
maitsestamiseks: peterselli, basiilikut, soola, pipart

- Suvikõrvits pesta, pooleks lõigata, seemnetest puhastada.
- Määri mõlemad suvikõrvitsa pooled hapukoorega (ühele poolele 1 spl).

- Tükelda kanafilee, prae, maitsesta soola, pipra ja peterselliga.
- Aseta kanafilee suvikõrvitsale esimeseks kihiks.

- Lõika üks tomat ja kaks küüslaugu küünt ning aseta need kanafileele, maitsesta basiilikuga.

- Täida suvikõrvits makaronidega.
PS! Suvikõrvits sobib makaronidega väga hästi! ;)

- Lõika tomat kuubikuteks ja kaks küüslaugu küünt viiludeks ning aseta makaronidele, maitsesta basiilikuga.

- Määri tomati tükkidele hapukoort (2 spl).
- Riivi juust ja raputa suvikõrvitsa peale.

- Kalla ahjuplaadile 1 dl vett.
- Küpseta suvikõrvits 40 minutit 160 kraadi juures.

Häid maitseelamusi! :)


1 kommentaar: