esmaspäev, 20. juuli 2009

Kreeka juustupirukas

Retsept on pärit Pereköögi kokaraamatust. Kuna muutsin originaal retsepti siis lisan siia oma variandi.

RETSEPT:


põhi:
2 dl jahu
1 dl kartulipudrupulbrit
0,5 tl küpsetuspulbrit
100 g külma võid
1 dl külma vett

kate:
200g sibulat
2 sl õli
1-2 küüslauguküünt
1 punane paprika
1 roheline või kollane paprika
musta pipart
soola
200 g feta juustu kuubikuid
peterselli
3 muna
2 dl koort
280 g keeduvorsti
150 g riivitud juustu
1 tomat

- Sega jahu, kartulipudru- ja küpsetuspulber.
- Lisa võikuubikud ning haki need kuivainetega segi (võid teha seda ka köögikoibainis).
- Kalla juurde külm vesi ja sega kiiresti ühtlaseks.
- Suru tainas 26 cm läbimõõduga võitatud pirukavormi põhja ja äärtele ning lase pool tundi külmas seista. Torka kahvlitega augud ja küpseta 200 kraadi juures 10 minutit.


- Täidiseks koori ja tükelda sibul ja kuumuta õlis.
- Lisa purustatud küüslauguküüned ning kuubikuteks lõigatud vorst ja paprika, kuumuta paar minutit.
- Maitsesta musta pipra ja soolaga.


- Klopi munad lahti, sega hulka koor ja maitsesta peterselliga (jätta peterselli ka kaunistamiseks).

- Laota soe köögiviljasegu piruka põhjale.
- Nüüd kalla see üle koore seguga.

- Lao kõige peale feta juustu kuubikud ja tomati viilud.
- Kõige viimasena raputa peale riivitud juust ja kaunista peterselliga.

- Küpseta pirukas 200 kraadi juures 30 minutit.
NB! jälgi, et pirukas liialt ei pruunistuks!

HEAD PIRUKA SÖÖMIST!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar