esmaspäev, 27. juuli 2009

Klassikaline suhkrukeeks

Lisasin keeksi šokolaadinööbid, kuid olen varem lisanud nii marju kui pähkleid ja alati on keeks olnud imemaitsev.

RETSEPT:

2 muna
2 dl suhkrut
3dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
50-100 g taluvõid või margariini
1 dl vett või piima
~ 200 g soovi korral marju, pähkleid, rosinaid või midagi muud
kaunistamiseks tuhksuhkrut

- Alusta muna ja suhkru vahustamisest, sega juurde jahu ja küpsetuspulber, eelnevalt sulatatud rasvaine, lisa vett või piima.
- Sega need omavahel ja oota ~ 10 minutit.

- Nii nägid välja minu šokolaadinööbid, ~120 g.
- Lisa taignasse täidis ja sega läbi.

- Määri vorm võiga ja puist üle mannaga või riivsaiaga või jahuga.
- Kalla vormi taigen.

- Küpseta keeks ~40 - 50 minutit, 175 kradi juures.
- Kaunista tuhksuhkruga!
HEAD MAIUSTAMIST!
Šokolaadikeeks:

Mustikakeeks:

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar