Neljapäev, 6. august 2009

Maasika-Juustutort

Originaal retsept on pärit raamatust "Perekoogi kokaraamat" lk 393. Originaal retsept internettis http://www.toidutare.ee/retsept.php?id=8528 . Siia aga lisan omapoolsete muudatustega retsepti.

RETSEPT:

põhi:
100g kaeraküpsiseis (nt. digestive)
50 g võid

täidis:
300g lahjat maitsestamate toorjuustu
6 sl suhkrut
150 ml vahukoort
150 - 200 g hapukoort

tarretis:
1 pakk metsmaasikatarretise pulbrit
3,5 dl keevat vett
200 g maasikaid
220 g mustikaid

- Vala tarretusepulbrile keev vesi, sega korralikult läbi. Lase täielikult jahtuda, vähemalt 1 tund.

- Purusta kaeraküpsised, sega sulatatud või.
- Suru segu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva 24 cm läbimõõduga vormi põhja.

- Vahusta toasoe toorjuust, hapukoor, vahukoor ja maitsesta suhkruga.
- Kata tordipõhi toorjuustuvahuga.

- Lõika maasikad vastavalt soovile, kas õhukesteks viiludeks või lihtsalt pooleks.
- Maasikad ja mustikad lao juustukattele.
- hoia torti pool tundi külmas.

- Tõsta jahtunud tarretis lusikaga maasikatele ja mustikatele ning lase mõni tund kuni üleöö tarretuda.

- Enne serveerimist kontrolli, et tarretis oleks kindlasti tarretunud.

Head maiustamist!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar