reede, 21. august 2009

Murelikook

RETSEPT:

200- 300 g mureleid
põhi:
3 dl jahu
150 g võid
2.5 sl suhkrut
0,5 tl soola

kate:
200 - 230 ml hapukoort
1,5 dl suhkrut
3 muna
ühe sidruni jagu sidrunimahla
kaunistamiseks tuhksuhkrut

- Haki või ja jahu segamini.
- Lisa suhkur ja sool ning sega ühtlaseks.
- Suru tainas 23 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele.
- Küpseta 200 kraadi juures 15- 20 minutit.

- Sega katteks hapukoor, suhkur, lahtiklopitud munad ja sidrunimahl.
- Laota eelküpsetatud põhjale.

- Eemalda murelitelt kivid.
- Jaga koogile murelid ja küpseta 180 kraadi juures 30 minutit.


- Lase natuke enne serveerimist jahtuda.
- Võid enne serveerimist kaunistada tuhksuhkruga.
Head maiustamist!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar