neljapäev, 28. oktoober 2010

Mandli toorjuustukook

See kook on maitsenud kõigile, kes on seda proovinud. Kreem on küllaltki magus ja enamusele piisab suhteliselt väiksest koogi tükkist, et magusaisu täis saada. Kook on parim alles teisel, kolmandal päeval. Koogikreemi võib lisada lisaks purustatud mandleid ja mandliessentsi asendada mandlilikööriga(0,75dl).

RETSEPT:

350 g küpsiseid (kaeraküpsised)
200 g võid
3 tl želatiini (lahustada pool klaasi veega)
2 muna
2,5 dl suhkrut
0,7 tl mandliessentsi
2 spl sidrunimahla + 1 spl sidrunikoort
400 g maitsestamata toorjuustu
100 g hapukoort
280 ml vahukoort
ja mindagi kaunistamiseks nt. kakaopulbrit või purustatud mandleid või riivitud šokolaadi jne.

- Vooderda vorm küpsetuspaberiga.
- Peenesta küpsised ja sega sulavõiga, vormi põhjaks.
- Riivi sidrunikoort ühe spl jagu ja puista see koogipõhjale.

- Vahusta munad ja suhkur.
- Valmista ette želatiini.
- Lisa munavahule mandliessentsi, sidrunimahl, toorjuust, hapukoor. Seejärel vahustatud koor ja jahtunud želatiin.

- Vala vormi, hoia vähemalt üks öö külmas.

Pilt koogist peale külmas seistmist.

- Enne serveerimist kaunista kook.
Mina kaunistasin kooki riivitud kitkat šokolaadiga.
PS! Soojas ruumis hakkab kook sulama.

Head maiustamist! :)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar