200 g saia
250 g õunu
2-4 dl kirsimoosi (sobivad kõik hapukat moosid)
3 muna
750 ml piima
Maitsestamiseks suhkru(5sl), kaneeli(2tl) ja vaniljesuhkrut(2tl).
Määrimiseks võid.
- Lõika õun suurteks tükkideks.
- Pane ~5 saia viilu kõrvale.
- Ülejäänud sai murra suurteks kuubikuteks/ tükkideks.
- Kalla piim suurte kaussi ja lisa sinna munad, klopi munad ja piima ühtlaseks.
- Lisa muna-piimasegule 3sl suhkrut ja sega ära.
- Määri vorm võiga.
- Lao vormi põhja saia viilud. Viilude vahele natuke moosi, suhkrut ja õunu.
- Kalla saia viiludele natuke piima.
- Nüüd hakka saia tükke lisama järmisteks kihtideks: sai, õunad, moos , suhkur, piim jne.
- Viimase kihi katta kaneeli ja vaniljesuhkruga ning kalla piimaga üle.
- Küpseta vorm ahjus 30 min. 180 kraadi juures ja 10 min. 200 kraadi juures.
PS! Saiavorm on eriti hea piimaga;)
Head maiustamist!(:
Minule meeldib saiavormi süüa vaniljekastmega. Seda retsepti lugedes tuli nii saiavormi isu...
VastaKustuta