Teisipäev, 27. jaanuar 2009

Mahlased ja aromaatsed toorjuustuleivad

Retsept on pärit Nami- Nami retseptikogust ja minu poolt muudetud.


RETSEPT:

5 dl sooja vett
50g pärmi
1 tl soola
3 dl kaerahelbeid
10 dl nisujahu
200g toorjuustu


- Sulata pärm ja sool soojas vees.
- Lisa kaerahelbed ja pool jahust.
- Sega ühtlasels massiks.

- Lisa toorjuust ja ülejäänud jahu.
- Sega taigen uuesti ühtlaseks ja jälgi, et ei jääks jahu tükke.

- Nüüd lase taignal toasoojas(~ 27- 34 kraadi) kerkida, seejärel sega taigen lusikaga läbi ja lase veelkorra kerkida. (See võtab umbes 1,5- 2 tundi)

- Tee ahju plaadile sobivas suuruses leivakesed.
- Soovi korral enne ahju panemist katta leivakesed tilli või köömnetega.
- Küpseta need 220 kraadi juures kuld-pruuniks.
- Kui leivakesed on valmis küpsenud võib need pealt määrida võiga.
NB! Eriti head on vorsti ja juustuga!
Head söömist:)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar